Kursus for fysioterapeuter

Musik i Fysioterapi

Kurset er for fysioterapeuter, der gerne vil blive bedre til at finde og bruge fagligt velegnet musik til træning og behandling – og dermed øge kvaliteten i den fysioterapeutiske praksis. 

 

Musik kan andet og mere end bare at kører i baggrunden under træningen. Musik kan facilitere til en øget intensitet, træningsmængde og præstationsevne. Den kan bruges som pædagogisk redskab til at understøtte de bevægekvaliteter, der arbejdes med – og så skaber det bevægeglæde! Musik er et redskab på lige fod med vægte og elastikker, og skal vælges med et fagligt sigte i forhold til træningens formål og målgruppens behov.

På kurset introduceres forskellige metoder til at finde og udvælge velegnet musik, f.eks. til gang, sving, hop, styrke, løb, balance og udspænding. Der vil være fokus på hvilken rytme, tempo og stilart, der understøtter forskellige bevægelser og aktiviteter.

Kurset er overvejende praktisk, og vi afprøver, hvordan musik og øvelser passer sammen til opvarmning, kredsløbstræning, styrkeøvelser, afspænding osv. Vi bruger tid på at finde numre og sammensætte programmer.

Vi tager udgangspunkt i de målgrupper, I arbejder med i hverdagen. Borgernes udfordringer og behov er i fokus, når vi finder og afprøve velegnede numre. Ældre mennesker med neurologiske lidelser profiterer f.eks. af gangtræning til musik. Musikkens taktfasthed og rytme faciliterer til øget tempo, skridtlængde og balancetræning. Mange kroniske smertepatienter oplever, at kombinationen af meditativ musik og blide bevægelser har en smertereducerende effekt. Og på hold for borgere med kroniske sygdomme, kan musikken anvendes som motiverende redskab, således at intensiteten og træningsmængden øges.

Efter kurset vil I få tilsendt en liste over alle de numre, der er blevet fundet og anvendt i løbet af dagen.

Alle kurser og temadage vil blive skræddersyede, så de passer til jeres ønsker og behov. 

Tag kontakt for nærmere afklaring i forhold til pris, indhold og afholdelse af et kursus eller en temadag.

Book et møde

Book

et møde

Kursusindhold