Kursus for fysioterapeuter

Naturbaseret Fysioterapi

Kurset er for fysioterapeuter, der ønsker praktisk inspiration og videnskabelig indsigt i, hvordan naturen kan bruges som ressource for forebyggelse, behandling og sundhedsfremme.

At være i naturen påvirker helbredet i en positiv retning. Videnskabelig litteratur viser i stigende grad, at naturen spiller vigtig rolle for menneskers fysiske, mentale og sociale sundhed.
Grønne områder kan både virke afstressende og stimulerende og samtidigt give nogle positive oplevelser.

Kurset er meget praktisk, og byder på en masse konkrete øvelser og aktiviteter målrettet de målgrupper, I arbejder med i hverdagen. Naturen bruges som rum og redskab for behandling, og I introduceres til, hvordan naturbaserede forløb kan tilrettelægges, så I både sikrer kvaliteten og når målene.

På hold kan det være en udfordring, hvis borgernes funktionsniveau er meget forskelligt, og det kan give nogle praktiske udfordringer, når træningen foregår udendørs. På kurset afprøves aktiviteter der tilgodeser dette, og der arbejdes med metoder til at pro- og regrediere aktiviteterne.

Naturbaseret fysioterapi er meget mere, end blot at flytte de vanlige indendørs aktiviteter ud. Naturens materialer, terrænnets variation og vejrets vekslen kan udnyttes, så udbyttet af træningen øges. Overførbarheden fra udendørs aktiviteter til borgernes hverdag er større sammenlignet med end indendørs træning.
Fysioterapeuter kan udnytte den viden, men det kræver nytænkning og en anderledes tilrettelæggelse. Derfor spiller pædagogiske og didaktiske overvejelser en afgørende rolle, når kvaliteten i behandlingen fortsat skal være høj, og borgeren skal opnå sine mål.

Alle kurser og temadage vil blive skræddersyede, så de passer til jeres ønsker og behov.
I er velkomne til at kontakte mig og høre nærmere om pris og indhold.

Book et møde

Book

et møde

Kursusindhold